Jednostruka stakla – RAMA GLAS

Jednostruka stakla

Pjeskareno staklo

Efekat pjeskarenja postižemo sa granulama aluminj-oksida koje se pod pritiskom nanose na površinu čime se stvara željena dekoracija. Pjeskarena stakla veliku primjenu nalaze kao dekoracije bez obzira da li se radi o klasičnim drvenim vratima, prozorima, stolovima, vitrinama i sl, također su odlican izbor prilikom pregrađivanja prostora u uslovima nedovoljnog osvjetljenja.

Emajlirano staklo

Emajlirano staklo je kaljeno ili toplotno ojačano staklo, od kojih je jedna strana bojena keramičkim bojama cijelom površinom ili djelimično. Boje koje koristimo su na vodenoj bazi, ekološki sigurne i upotrebljive i za prehrambenu industriju.

Trend koje je zavladao svijetom je postavljanje emajliranog stakla umjesto keramičkih pločica u kuhinjama. Neke prednost ovog stakla su njegova cijelovitost, daje elegantni sjaj, prilagodljivost postojećem dizajnu u stanu te tako dobivate unikatan element u interijeru. Koristi se također za oblaganje zida, američkih plakara, u kupatilima, kao i za ostakljenje i oblaganje fasada i stropova.

Staklo sa printom

Najnovija tehnika je lijepljenje folije u full coloru na staklo. Primjena digitalnih pisača je najnoviji razvoj u području stakla za interijere. Tehnologija omogućava print većih staklenih površina, print je postojan, otporan na UV zračenje te visoke rezolucije što omogućava vrlo visoku kvalitetu tiska.

RAMAGLAS nudi mogućnost da Vaša odabrana slika krasi zidove, kuhinje i plakare Vašeg doma.

Staklo sa sitotiskom

Sitotisak na staklu je vrsta obrade koja služi u dekorativne svrhe, kako pri ostakljivanju fasada, tako i pri uređivanju interijera. To je postupak nanošenja boje na staklo kroz posebna sita na koje je pripremljen motiv. Nakon nanošenja boje staklo se kali, čime se dobiva obojeno sigurnosno staklo.

Raznolikošću uzoraka i boja, svakoj pojedinoj fasadi možemo dati njezin vizualni indentitet. Kombinacijom sitotiska i emajliranog stakla mogu se dobiti posebni vizualni efekti.

Savijeno staklo

Savijanje stakla je proces u kojem se staklena ploča zagrijava na kontrolirani način.

Staklo se savija na metalnom kalupu te prilikom savijanja poprima njegov oblik. Savijena stakla često se koriste kao krovna stakla u svijetlim kupolama, nadstrešnicama i izlozima trgovina, uglova fasada, kao dio namještaja, savijenih automatskih vrata ili pregrada tuš kabina.

Kalkulatori