Termoizolaciona stakla – RAMA GLAS

Termoizolaciona stakla

Mijenjate stolariju? Low-E stakla sa najnovijim distancerom na našem tržištu, Super Spacerom, su idealna kombinacija koja će Vašem domu pružiti maksimalnu izolaciju.

U termoizolacionim staklima sa Super Spacerom, umjesto aluminijske lajsne koristimo silikonski spužvasti materijal koji ima visoku stopu izolacije i istovremeno apsorpciju unutarnje vlage. Na taj način smanjuje rosu po rubovima stakla i odlikuje se velikom uštedom energije.

Ušteda energije koju ostvarujete zamjenom dotrajalih prozora energetski efikasnim RAMATERM+, RAMA3+ i RAMA QUADRO+ staklima, kreće se i do 40%. Ne bacajte novac kroz prozor! Sa našim energetski efikasnim programom smanjite svoje račune i sačuvajte planetu za svoju djecu.

Termoizolaciona dvostruka, trostruka i četverostruka stakla

Dvostruka stakla su postala standard, dok se prozori sa trostrukim i četverostrukim staklom preporučuju u hladnijim klimatskim uslovima. U ove IZO pakete se ugrađuju stakla niske emisije (Low-E), tako da se uštede energije ostvaruju na više načina, prema konkretnim potrebama kupca.

Prostori sa velikom energetskom efikasnošću, danas zahtijevaju trostruko staklo sa dva niskoemisiona premaza i u našim klimatskim uvjetima, dok se za ekstremnije uvjete koristi i četvorostruko staklo sa tri nisko emisiona premaza.

U ponudi su naša 3 osnovna brenda:


  • RAMATERM (+) (dvostruko)
    Ug=1.0 W/m2K
  • RAMA3 (+) (trostruko)
    Ug=0.5 W/m2K
  • RAMA QUADRO (+) (četverostruko)
    Ug=0.3 W/m2K

Ostvarenje toplinske zaštite stakla opisuje se koeficijentom prolaza topline Ug.

Što je vrijednost manja, izolacijske sposobnosti su efikasnije.

Poređenja radi, dvostruko IZO staklo bez Low-E ima Ug=2,7-3 W/m2K. RAMATERM dvostruko, RAMA3 trostruko i RAMA QUADRO četverostruko, imaju 2.5x, 4.5x i 7x bolje izolacijske sposobnosti, respektivno, a od jednostrukog stakla čak 13x.

Saznajte više o RAMA-GLAS staklima direktnim kontaktiranjem našeg osoblja bilo da vam treba zaštita od sunca, zaštita od gubitka toplote, zaštita od buke, zaštita od provale ili dizajn poseban samo za vas.

Kalkulatori