Stakla za fasade – RAMA GLAS

Stakla za fasade

Staklene fasade su služile za ogledanje okoline i za sakrivanje građevinske ljušture. Danas staklene fasade služe spajanju unutarnjeg i vanjskog prostora, komunikaciji čovjeka sa okolinom.

Danas posjetilac kroz staklo “ulazi” u naše prostore. Staklom kontroliramo i razdvajamo svjetlost od toplote.

Staklom bojimo vanjsku fasadu od neutralnih tonova do nijansi različitih boja.

Udružili smo se sa prirodom. RG COLOR je sigurnosno kaljeno staklo kojim dizajniramo objekte po želji. Boje koje koristimo su bez teških metala. Gradimo sigurne fasade. Koristimo sigurna certificirana stakla RG SEKURITE i RG SHIELD, prati nas Institut IFT Rosenheim, a za standarde uzimamo evropske norme.

RG GLASSWALL - SISTEM OBLOGA VENTILIRANIH FASADA

Novi proizvod staklenih fasadnih obloga, u svom sistemu obuhvaća najnovije tehnologije nevidljivog pričvršćavanja. Dizajniran da osigura čist izgled bez vidljivih nosača, jednostavnih linija sa mogućnošću različitih aplikacija.

Sistem RG GLASSWALL čini sklop sistemske aluminijske podkonstrukcije i stakla RG COLOR-SHIELD - Laminirano staklo 6.6.2 HST sa SGP ili PVB folijom. Panel je osiguran elegantnim zaštitnim rubom od slučajnog loma. Radi se u verziji lijepljenjem i skrivenim routelima.

RG GLASSWALL proizvod će osigurati osim estetskih i uvjete za energetsku efikasnost objekata prema posljednjim evropskim direktivama. Poseban je njegov akcent zaštite u ljetnom vremenu od pregrijavanja sa uštedom korištenja klima uređaja.

Mogućnost izbora različitih boja prema RAL karti, kao i dizajna po želji sa sitotiskom.

Kalkulatori