Kaljena stakla – RAMA GLAS

Kaljena stakla

Sigurnost sa kaljenim staklom

Kaljeno staklo je staklo koje prođe kroz termičku obradu (kaljenje) koje mu da četiri izvrsne karakteristike:

4-5 puta veću jačinu i savitljivost od stakla iste debljine koje nije kaljeno, što mu omogućava daleko veću izdržljivost kod tupog udara.

Kaljenje također čini staklo otpornijim na nagle promjene temperatura, kao i otpornim na velike razlike u temperaturi na jednom panelu.

U slučaju pucanja kaljeno staklo će pući u tupe komadiće od po nekoliko milimetara promjera koji značajno smanjuju rizik od povrede.

Kaljenjem stakla koje koje smo prethodno obojili dobijemo emajlirana stakla koje također ima gore nabrojane karakteristike.

RAMAGLAS kaljena sigurnosna stakla RG SEKURITE su providna stakla i mogu se kombinovati sa drugim staklima prema vašim potrebama.

RG COLOR - kaljena stakla su obojena RG SEKURITE stakla i imaju široku primjenu u interijeru kao zidne obloge ( u kuhinjama i kupatilima kao zamjena za pločice), kao i na fasadama.

Sigurnosti obje ove vrste stakla se dodatno mogu pojačati posebnim HST tretmanom nakon kaljenja na vaš zahtjev vam daje pojačanu sigurnost od slučajnog loma stakla.

RAMA-GLAS preporučuje Heat Soak Test svakog kaljenog stakla.

Kalkulatori