O nama – RAMA GLAS

O nama

Od svog osnivanja godine 1996. pa sve do danas, RAMA-GLAS se razvio u vodeću firmu u oblasti prerađenog stakla u građevinarstvu i to ne samo kao izvođač i distributer u okviru građevinskog sektora, već kao i autoritet u domenu pružanja potpunog arhitektonskog rješenja.

Neprekidni proces istraživanja i razvoja kao i investiranje u najsavremenija tehnološka rješenja i čvrstu vezanost i dosljednost u praćenju međunarodno priznatih relevantnih standarda, doveli su do toga da su RAMA-GLAS stekne zavidnu reputaciju za kvalitet svoje usluge i inovativnosti kako na domaćem tako i na ino tržištu.


Proizvodni kapaciteti i ljudstvo

Pored visokog stepena tehničke ekspertize, činjenica da se radi o kolektivu koji danas zapošljava više od 150 kvalificiranih uposlenika, osnovna su garancija mogućnosti optimalnog odgovora na najkompleksnije kvalitativne zahtjeve i vremenske rokove.

Zahvaljujući zatvorenim proizvodnim pogonima za proizvodnju stakla, smještenim na cca 10.000 m2 vlastitog prostora, posjedujući najsavremenije mašine i tehnologiju za obradu, emajliranje, kaljenje, laminiranje, strukturalno lijepljenje i izradu termoizolacionih stakala i staklenih fasada bilo kojeg oblika, proizvodnja do 10 tona različitih vrsta staklenih proizvoda prerađenih u jednom danu predstavljaju realnu mogućnost.


Kontrola kvaliteta i edukacija

Cjelovito i potpuno zadovoljenje zahtjeva i potreba korisnika proizvoda koje izrađuje firma RAMA-GLAS sa posebnim akcentom na energetskoj efikasnosti, dizajnu i sigurnosti proizvoda, osnovni je cilj politike kvaliteta. Ovakav cilj je moguće ostvariti razvojem proizvoda vrhunskog kvaliteta, ulaganjima u savremene proizvodne kapacitete i obrazovanje ljudskih resursa, ali i ispunjavanjem regulatornih zahtjeva najzahtjevnijih tržišta.

U tu svrhu kompanija koristi i sarađuje sa najrenomiranijim dobavljačima i proizvođačima stakla kao što su Guardian, AGC, Pilkington, Saint Gobain i dr., čime se održava i dodatno podiže kriterijum unutar same proizvodnji i procesiranja materijala.

Slobodno se može reći da je kruna uspješnog razvoja kompanije RAMA-GLAS u tom smislu obavljena recertifikacija prema posljednjem standardu ISO 9001:2015, odnosno sticanje uslova za dobijanje CE znaka čime su stečeni uslovi i za izvoz u zemlje Evropske unije.

Pored certifikacije sistema upravljanja kompanija RAMA-GLAS sa ništa manje angažmana razvija i poduzima niz aktivnosti u svrhu certifikacije pojedinih proizvoda u renomiranim evropskim institutima, kao što je IFT Rosenheim. Tek po dobivanju certifikata, proizvodi ulaze u redovnu proizvodnju.

Ovakvim pristupom kompanija RAMA-GLAS našla je svoje mjesto na tržištima zemalja Evrope, Bliskog istoka i Amerike. Takav uspjeh rezultat je izuzetno dobre organizacije rada i poslovne orijentacije menadžmenta da kompaniju razvijaju u pravcu svjetski uglednih i priznatih proizvođača.


Zaključak

Danas, ime RAMA-GLAS stoji kao sinonim za najsofisticiraniju formu primjene stakla u građevinarstvu, bilo da se radi o najsloženijim fasadnim elementima u eksterijeru ili o pregradnim i drugim sistemima namjenjenim za potrebe u enterijeru.

Naša strateška vizija je biti priznata i progresivna kompanija koja će uspješno konkurisati na globalnom tržištu.

Kalkulatori