O nama – RAMA GLAS

O nama

Od svog osnivanja godine 1996. pa sve do danas, RAMA GLAS se razvio u vodeću firmu u oblasti prerađenog stakla u građevinarstvu i to ne samo kao izvođač i distributer u okviru građevinskog sektora, već kao i autoritet u domenu pružanja potpunog arhitektonskog rješenja.

Neprekidni proces istraživanja i razvoja kao i investiranje u najsavremenija tehnološka rješenja i čvrstu vezanost i dosljednost u praćenju međunarodno priznatih relevantnih standarda, doveli su do toga da RAMA GLAS stekne zavidnu reputaciju za kvalitet svoje usluge i inovativnosti kako na domaćem tako i na ino tržištu.


Proizvodni kapaciteti i ljudstvo

Pored visokog stepena tehničke ekspertize, činjenica da se radi o kolektivu koji danas zapošljava više od 150 kvalificiranih uposlenika, osnovna su garancija mogućnosti optimalnog odgovora na najkompleksnije kvalitativne zahtjeve i vremenske rokove.

Zahvaljujući zatvorenim proizvodnim pogonima za proizvodnju stakla, smještenim na cca 10.000 m2 vlastitog prostora, posjedujući najsavremenije mašine i tehnologiju za obradu, emajliranje, kaljenje, laminiranje, strukturalno lijepljenje i izradu termoizolacionih stakala i staklenih fasada bilo kojeg oblika, proizvodnja do 10 tona različitih vrsta staklenih proizvoda prerađenih u jednom danu predstavljaju realnu mogućnost.Kontrola kvaliteta i edukacija

Cjelovito i potpuno zadovoljenje zahtjeva i potreba korisnika proizvoda koje izrađuje firma RAMA GLAS sa posebnim akcentom na energetskoj efikasnosti, dizajnu i sigurnosti proizvoda, osnovni je cilj politike kvaliteta. Ovakav cilj je moguće ostvariti razvojem proizvoda vrhunskog kvaliteta, ulaganjima u savremene proizvodne kapacitete i obrazovanje ljudskih resursa, ali i ispunjavanjem regulatornih zahtjeva najzahtjevnijih tržišta.

U tu svrhu kompanija koristi i sarađuje sa najrenomiranijim dobavljačima i proizvođačima stakla kao što su Guardian, AGC, Pilkington, Saint Gobain i dr., čime se održava i dodatno podiže kriterijum unutar same proizvodnje i procesiranja materijala.

Slobodno se može reći da je kruna uspješnog razvoja kompanije RAMA GLAS u tom smislu obavljena recertifikacijom prema posljednjem standardu ISO 9001:2015, odnosno sticanje uslova za dobijanje CE znaka čime su stečeni uslovi i za izvoz u zemlje Evropske unije.

Pored certifikacije sistema upravljanja kompanija RAMA GLAS sa ništa manje angažmana razvija i poduzima niz aktivnosti u svrhu certifikacije pojedinih proizvoda u renomiranim evropskim institutima, kao što je IFT Rosenheim. Tek po dobivanju certifikata, proizvodi ulaze u redovnu proizvodnju.

Ovakvim pristupom RAMA GLAS je našao svoje mjesto na tržištima zemalja Evrope, Bliskog istoka i Amerike. Takav uspjeh rezultat je izuzetno dobre organizacije rada i poslovne orijentacije menadžmenta da kompaniju razvijaju u pravcu svjetski uglednih i priznatih proizvođača.Najveća kalionica i IZO linija u regiji

Danas, ime RAMA GLAS stoji kao sinonim za najsofisticiraniju formu primjene stakla u građevinarstvu, bilo da se radi o najsloženijim fasadnim elementima u eksterijeru ili o pregradnim i drugim sistemima namjenjenim za potrebe u enterijeru.

Naša strateška vizija je biti priznata i progresivna kompanija koja će uspješno konkurisati na globalnom tržištu. Stakla kompanije RAMA GLAS putuju širom planete i krase svjetske metropole. Norveška, Austrija, Švedska, Njemačka, Saudijska Arabija, Švicarska, Karibi... su samo neke od država gdje smo do sada postaklili milione kvadratnih metara.

RAMA GLAS kao kompanija konstantno uvodi nove tehnologije i širi svoje mogućnosti. Davne 1996. smo pokrenuli priču RAMA GLASA uz velike ambicije, 2003. napravili prve ozbiljne korake izvan BiH uvođenjem novih tehnologija kaljenja i emajliranja stakla kao prva kalionica za Low-E staklo u regiji, a sada nakon 20 godina postojanja, 2017. godine smo otvorili i naš novi pogon u Vlakovu gdje počinje sa radom novo automatsko skladište stakla sa automatskim rezanjem, IZO linija za jumbo dimenzije stakla te novu najveću kalionicu u BiH i regiji što nam otvara sasvim nove mogućnosti u svijetu staklarstva. Za RAMA GLAS ograničenja ne postoje!

Kalkulatori