O nama – RAMA GLAS

Od osnivanja 1996. godine pa do danas, RAMA-GLAS se razvio u vodeću firmu u oblasti prerađenog stakla u građevinarstvu i to ne samo kao izvođač i distributer u okviru građevinskog sektora, već kao i autoritet u domenu pružanja potpunog arhitektonskog rješenja.

Neprekidni proces istraživanja i razvoja kao i investiranje u najsavremenija tehnološka rješenja i čvrstu vezanost i dosljednost u praćenju međunarodno priznatih relevantnih standarda, doveli su do toga da RAMA-GLAS stekne zavidnu reputaciju za kvalitet svoje usluge i inovativnosti kako na domaćem tako i na ino tržištu.


Proizvodni kapaciteti i ljudstvo

Pored visokog stepena tehničke ekspertize, činjenica da se radi o kolektivu koji danas zapošljava 152 kvalificirana uposlenika, daje nam mogućnost da odgovorimo na najkompleksnije kvalitativne zahtjeve i vremenske rokove.

Zahvaljujući zatvorenim proizvodnim pogonima za proizvodnju stakla, smještenim na cca 10.000 m2 vlastitog prostora, posjedujući najsavremenije mašine i tehnologiju za obradu, emajliranje, kaljenje, laminiranje, strukturalno lijepljenje i izradu termoizolacionih stakala i staklenih fasada bilo kojeg oblika, proizvodnja do 10 tona različitih vrsta staklenih proizvoda prerađenih u jednom danu predstavljaju realnu mogućnost.
Kontrola kvaliteta i edukacija

Zadovoljstvo kupca prvi je i osnovni cilj naše politike kvalitete. Pri tome, poseban akcenat se stavlja na energetsku efikasnost, sigurnost, kvalitet i dizajn. Ulaganja u savremene proizvodne kapacitete, obrazovanje ljudskih resursa, kvalitetne proizvode i ispunjavanje regulatornih propisa zahtjevnih tržišta samo su neki od koraka na našem putu ka cilju svaki dan.

U tu svrhu kompanija koristi i sarađuje sa renomiranim dobavljačima i proizvođačima stakla kao što su Guardian, AGC, Pilkington, Saint Gobain i dr., čime se održava i dodatno podiže kriterijum unutar same proizvodnje i procesiranja materijala.

Slobodno se može reći da je kruna uspješnog razvoja kompanije RAMA-GLAS u tom smislu obavljena recertifikacijom prema posljednjem standardu ISO 9001:2015, odnosno sticanje uslova za dobijanje CE znaka čime su stečeni uslovi i za izvoz u zemlje Evropske unije.

Pored certifikacije sistema upravljanja kompanija RAMA-GLAS sa ništa manje angažmana razvija i poduzima niz aktivnosti u svrhu certifikacije pojedinih proizvoda u renomiranim evropskim institutima, kao što je IFT Rosenheim. Tek po dobivanju certifikata, proizvodi ulaze u redovnu proizvodnju.

Ovakvim pristupom RAMA-GLAS je našao svoje mjesto na tržištima zemalja Evrope, Bliskog istoka i Amerike. Takav uspjeh rezultat je izuzetno dobre organizacije rada i poslovne orijentacije menadžmenta da kompaniju razvijaju u pravcu uglednih i svjetski priznatih proizvođača.
Najveća kalionica i IZO linija u regiji

Danas, ime RAMA-GLAS stoji kao sinonim za najsofisticiraniju formu primjene stakla u građevinarstvu, bilo da se radi o najsloženijim fasadnim elementima u eksterijeru ili o pregradnim i drugim sistemima namjenjenim za potrebe u enterijeru.

Naša strateška vizija je biti priznata i progresivna kompanija koja će uspješno konkurisati na globalnom tržištu. Stakla kompanije RAMA-GLAS putuju širom planete i krase svjetske metropole. Norveška, Austrija, Švedska, Njemačka, Saudijska Arabija, Švicarska, Karibi samo su neke od država gdje smo do sada postaklili milione kvadratnih metara.


RAMA-GLAS kao kompanija konstantno uvodi nove tehnologije i širi svoje mogućnosti. Davne 1996. smo pokrenuli RAMA-GLAS uz velike ambicije, 2003. napravili prve ozbiljne korake izvan BiH uvođenjem novih tehnologija kaljenja i emajliranja stakla kao prva kalionica za Low-E staklo u regiji, a sada nakon 20 godina postojanja, 2017. godine smo otvorili i naš novi pogon u Vlakovu gdje počinje sa radom novo automatsko skladište stakla sa automatskim rezanjem, IZO linija za jumbo dimenzije stakla te nova najveća kalionica u BiH i regiji što nam otvara sasvim nove mogućnosti u svijetu građevinarstva. Za RAMA-GLAS granice ne postoje!

Kalkulatori