Termoizolaciona stakla – RAMA GLAS

Termoizolaciona stakla

Mijenjate stolariju? Naše Low-E staklo sa Super Spacerom je pravi izbor da Vašem domu pruži bolju izolaciju.

Super Spacer umjesto aluminijske lajsne koristi materijal koji ima visoku stopu izolacije, smanjuje rosu po rubovima stakla i odlikuje se velikom uštedom energije.

Ušteda energije koju ostvarujete zamjenom dotrajalih prozora energetski efikasnim Rama Glas staklima, kreće se i do 40%. Ne bacajte novac kroz prozor! Upoznajte se sa staklima iz našeg proizvodnog programa - energetski proizvodni program, smanjite svoje račune, ali i sačuvajte planetu.

Termoizolaciona dvostruka, trostruka i četverostruka stakla

Zamjena prozora sa jednim staklom, prozorima sa dvostrukim ili trostrukim staklom jedna je od najefikasnijih mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima.

Dupla stakla su postala standard, dok se prozori sa trostrukim i četveroostrukim staklom preporučuju u hladnijim klimatskim uslovima. U ove termo-pakete se ugrađuju stakla niske emisije (Low-E), tako da se uštede energije ostvaruju na više načina, prema konkretnim potrebama kupca.

Prostori sa velikom energetskom efikasnošću, danas zahtijevaju trostruko staklo sa dva niskoemisiona premaza i u našim klimatskim uvjetima, dok se za ekstremnije uvjete koristi i četvorostruko staklo sa tri nisko emisiona premaza.

U ponudi su naša 3 osnovna brenda:


  • Ramaterm (dvostruko)
    Ug=1.1 W/m2K
  • Rama3 (trostruko)
    Ug=0.6 W/m2K
  • Rama Quadro (četverostruko)
    Ug=0.4 W/m2K

Ostvarenje toplinske zaštite stakla opisuje se koeficijentom prolaza topline Ug. Što je vrijednost manja, izolacijske sposobnosti su efikasnije. Poređenja radi, duplo staklo bez Low-E ima Ug=2.7-3.0 W/m2K. Dakle Ramaterm dvostruko, Rama3 trostruko i Rama Quadro imaju 2.5x, 4.5x i 7x bolje izolacijske sposobnosti, respektivno, a od jednostrukog stakla čak 13x.

Saznajte više o RAMAGLAS staklima bilo da vam treba zaštita od sunca RG SOLAR, zaštita od gubitka toplote RAMATERM RG Low-E, RG SECURITE Low-E, ili želite sve to u jednom RG HP od naših stručnjaka u direktnom kontaktu.

Kalkulatori